vaccin

A început vaccinarea anti-COVID19!

De aproape un an ne confruntăm cu epidemia de COVID-19! Toate marile puteri ale lumii în domeniul cercetării s-au unit și au reușit să producă vaccinul anti-COVID19!

Vaccinul împotriva noului coronavirus este un vaccin ARN mesager, acest tip de vaccin reprezentând o inovație în domeniul medical! Coronavirusul este format dintr-un cod genetic, o capsidă virală și receptori. Receptorii sunt cârligele reponsabile de atașarea virusului la celulele umane, iar cercetătorii au descoperit că cel mai important cârlig este ‘proteina S’! Prin administrarea vaccinului ARNm, corpul v-a fi capabil să recunoască proteina S, iar sistemul imunitar v-a interveni prin producerea de anticopri astfel încât proteina S nu se v-a mai putea atașa de celule! Acest vaccin învață corpul să recunoască virusul, dar nu v-a produce nici o modificare în codul genetic al persoanei vaccinate!

Comisia europeană a anunțat faptul că vaccinul v-a fi disponibil tuturor țărilor membre ale UE, în același timp și în aceleași condiții!

Vineri, 25 Decembrie, au intrat pe teritoriul României primele 10 mii de doze de vaccin, iar în 27 Decembrie a început vaccinarea în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19!

Pe teritoriul României vaccinarea împotriva COVID-19 se va realiza în trei etape:
-Etapa 1: Angajații din domeniul sănătații și social (public/privat)
-Etapa 2: Populația cu grad ridicat de risc
-Etapa 3: Populația generală

Guvernul României a dezvoltat o platformă în vederea programării pentru vaccinarea împotriva COVID-19:

https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/

Dupa completarea detaliilor necesare și începerea etapei a-3-a a vaccinării, fiecare cetățean v-a putea fi programat în vederea vaccinării!

Vă dorim multă sănătate și un an nou plin de realizări!

(Sursa: RoVaccinare Facebook, romaniajournal.ro)

About the author